Diós kosárka
A tésztához:
320 g liszt
1 csomag sütőpor
100 g porcukor
120 g vaj
100 ml tej
2 db tojássárgája
A töltelékhez:
2 db tojásfehérje
100 g kristálycukor
200 g darált dió
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A lisztet öntsük egy tálba, keverjük el sütőporral, adjuk hozzá a porcukrot, a margarint, a tojássárgáját a tejet és alaposan dolgozzuk össze.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a darált diót keverjük össze és óvatosan adagoljuk a habhoz.
A kosárka formákat kikenjük olvasztott vajjal ha szükséges. A tésztából diónyi nagyságú darabokat tépünk és egyenletesen belenyomkodjuk a formába. Mindegyik aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, végül töltsük meg a diós habbal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor akár porcukorral is megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése