Diós darázsfészek
Hozzávalók:
600 g kelt tészta liszt
1 db tojássárgája
25 g friss élesztő
200 ml tej
160 g sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
250 g darált dió
4 evőkanál porcukor
olvasztott vaj a tészta lekenéséhez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben. Ez alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összekeverjük. A liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
Jó alaposan gyúrjuk össze, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk.
A meggyúrt tésztát meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát hagyjuk kelni. A darált diót összekeverjük a porcukorral. A vajat felolvasztjuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Ha a tészta megkelt, kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk porcukros dióval. Ezután feltekerjük, kb. 4-5 cm-es darabokat vágunk belőle és a tepsibe sorakoztatjuk egymás mellé és hagyjuk kelni még 20 percet.
Miután ismét megkeltek, mehetnek is a sütőbe, 20-25 percre.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése