Csokis zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
125 g vaj (szobahőmérsékletű)
125 g kristálycukor
1 db tojás
1 teáskanál vanília aroma
125 g zabpehely
150 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a vanília aromát és jól összekeverjük. A csokoládét fél centis darabkákra vágjuk. A többi hozzávalót hozzáadjuk és összegyúrjuk.
Evőkanálnyi kupacokat formázunk, amiket a tenyerünkkel lelapítunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, de hagyjunk közöttük legalább két ujjnyi helyet, mert összenőhetnek.
Legyünk velük óvatosak mert hamar megéghetnek.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése