Cigánypecsenye
Hozzávalók:
250 g sertéstarja
150 g füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
2 evőkanál mustár
4 evőkanál olaj
bors
só
Elkészítés:
A páchoz elkészítéséhez egy keverőtálba öntsünk olajat, reszeljünk rá fokhagymát, majd szórjunk bele fűszerpaprikát, és majoránnát.
Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük össze.
A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket.
Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával vagy krumplipürével úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése