Burgonyaszuflé



Ha már unalmasak a hagyományos burgonyás köretek akkor próbáljátok ki ezt. Ebben a receptben egy alap elkészítési módot mutatok, ezen kívül tetszés szerint tudjátok ízesíteni, bolondítani még fűszerekkel.

Burgonyaszuflé

Hozzávalók:
30 g vaj + a kikenéshez
zsemlemorzsa
4 db közepes burgonya
35 g cheddar sajt
30 g reszelt parmezán sajt
2 db tojás
6 evőkanál tej
1 gerezd fokhagyma
bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 C fokra.
A burgonyákat pucoljuk meg és főzzük meg. Mikor megfőtt, akkor krumplinyomóval törjük össze.
Ezután válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját adjuk hozzá a krumplihoz a hozzávalókkal együtt. A fehérjét verjük kemény habbá és azt is forgassuk bele a krumplis alapba.
A szuflé formákat vajazzuk ki és zsemlemorzsával béleljük ki.
A formákat háromnegyedig töltsük meg krumplis masszával és 20 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések