BROKKOLI, AZ EGÉSZSÉGŐRZŐ



Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel különösebb konyhai gyakorlatot, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a csodálatos zöldségféle igazi kedvenc lehet a konyhában!

Magyarországon az 1980-as évek végén ugyan már termett néhány kiskertben, igazán az 1990-es évek második felétől terjedt el nagyobb területen, és az egyéves, fagytűrő brokkoli a karfiollal máig nem kelt népszerűségi versenyre.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
1 fej nagy brokkoli
1 liter víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
só, bors
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és még picit piritjuk együtt. Felöntsük vizzel és fűszerezzük. A brokkolit megmossuk és rózsáira tördeljük, a szárát is felvágjuk apróra. Amikor lobog a viz akkor bele tesszük és készre főzzük, kb.15-20 perc alatt, utána beleöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm



Megjegyzések