Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel különösebb konyhai gyakorlatot, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a csodálatos zöldségféle igazi kedvenc lehet a konyhában!
Magyarországon az 1980-as évek végén ugyan már termett néhány kiskertben, igazán az 1990-es évek második felétől terjedt el nagyobb területen, és az egyéves, fagytűrő brokkoli a karfiollal máig nem kelt népszerűségi versenyre.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
1 fej nagy brokkoli
1 liter víz
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
só, bors
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A hagymát megpirítjuk a vajon, ezután hozzáadjuk a fokhagymát és még picit piritjuk együtt. Felöntsük vizzel és fűszerezzük. A brokkolit megmossuk és rózsáira tördeljük, a szárát is felvágjuk apróra. Amikor lobog a viz akkor bele tesszük és készre főzzük, kb.15-20 perc alatt, utána beleöntjük a tejszínt és összeturmixoljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése