Belgacsokis Hatlapos Ana's Kitchen módra
Hozzávalók:
500 g liszt
12 g sütőpor
100 g vaj (szobahőmérsékletű)
80 g porcukor
200 ml tej
1 evőkanál rum
krémhez:
4 csomag belgacsokoládé ízű puding
1 l tej
6 evőkanál kristálycukor
250 g vaj
Elkészítés:
A lisztet finoman összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána hozzáadjuk a tejet és a rumot is. Jól dolgozzuk össze, szükség szerint adhatunk hozzá kis lisztet is.
A tésztát mérjük le és osszuk fel hat egyenlő részre. Lisztezett felületen egyenként nagyjából 25×30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtsuk ki őket. Villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 6 perc alatt süssük meg a lapokat. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor a lapok nagyon kiszáradnak és törékenyek lesznek.
A krémhez a pudingot egy liter tejjel együtt főzzük meg. Mikor elkészült hűtsük langyosra.
Ha kihűlt a puding, akkor a vajat keverjük ki a porcukorral, és keverjük össze a pudinggal.
Végezetül a lapokat kenjük meg a krémmel, rétegezve úgy, hogy a tetejére is jusson krém. Egy éjszakán át pihentessük a hűtőbe.
Tálalás előtt reszeljünk a tetejére fehér csokoládét.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése