Babgulyás



Babgulyás

Hozzávalók:
500 g tarkabab
1 nagyobb darab füstölt oldalas
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db koktél paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 db kápiapaprika
1 teáskanál őrölt paprika
só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
A babot jól megmossuk és beáztatjuk, Én egy egész éjszakát hagytam ázni. A babot odatesszük főni a füstölt hússal és babérlevéllel együtt, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Körülbelül egy óra alatt megpuhul.
Közben megtisztítjuk a zöldségeket és felkarikázzuk. Amikor a bab és a hús félig megfőtt akkor hozzáadjuk a zöldségeket is és fűszerezzük, addig főzzük amig a zöldségek is megpuhulnak. Tálalhatjuk tejfölell,lilahagymával de van ahol kenyérrel is fogyasztják vagy csipetkével.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések