Hozzávalók:
400 g finomliszt
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál sütőpor
250 g sütőmargarin
70 g porcukor
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
Töltelék:
500 g félzsíros rögös túró
2 db tojássárgája
5 evőkanál búzadara
6 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tejföl
fél csokor friss kapor
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük a sütőporral és citromhéjjal elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy puha tésztát gyúrunk. A töltelékhez a túrót áttörjük.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a túróhoz a többi hozzávalóval együtt.
A fehérjét kemény habbá verjük és azt is beleforgatjuk a túrós töltelékbe.
A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk.
Lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, és megkenjük a töltelékkel.
A második lapot ráhelyezzük, ez lesz a teteje. Villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése