Ana's Kitchen gyümölcskenyere
Hozzávalók:
360 g liszt
200 g porcukor
2 csomag vaníliáscukor
4 db tojás
240 g vaj
100 g aszalt gyümölcs
100 g durvára vágott étcsokoládé
100 g sótlan durvára vágott mogyoró
2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, és a vajat.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgás keveréket.
Egy nagyobb edénybe kimérjük és átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az aszalt gyümölcsöket, a mogyorót és a csokoládét.
Összekeverjük, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket. Sűrű állágot fogunk kapni.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt formába, őzgerincformába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 45-50 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűprobával ellenőrízni hogy megsült e.
Ha kihült akkor ízlés szerint lehet porcukorral vagy belehet vonni csokoládéval.
Én fehércsokival vontam be.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése