Ana's Kitchen citromos tekercse
Hozzávalók:
5 db tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
krémhez:
5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
250 g mascarpone
1 db citrom reszelt héja
1 fél citromnak a leve
Elkészítés:
A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, egyszer kétszer csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
160 C fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha megsült akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.
A krémhez, egy mixer segítségével a mascarponet elkerverjük a porcukorral,citrom reszelt héjával és levével, ízlés szerint ízesítsük.
Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és fóliába tekerjük. Pár orára a hűtöbe tesszük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése