Mákos pite
Hozzávalók:
400 g finomliszt
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál sütőpor
250 g sütőmargarin
70 g porcukor
1 tojássárgája
2 evőkanál tejföl
töltelék:
200 g darált mák
150 g porcukor
300 ml tej
2 evőkanál baracklekvár
1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük a sütőporral és citromhéjjal elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha ez kész akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy puha tésztát gyúrunk.
A mákot összekeverjük a porcukorral és tejbe kifőzzük. Hagyjuk kihülni. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk.
Lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, megkenjük lekvárral, és rátesszük a mákot.
A második lapot ráhelyezzük, ez lesz a teteje. Villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése