Áfonyás banánkenyér
Hozzávalók:
1 bögre mérete 300 ml
2 bögre liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
1 bögre kristálycukor
70 g vaj szobahőmérsékletű
2 db érett banán
2 db tojás
5 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál vanília aroma
125 g áfonya
Kevés liszt az áfonya forgatásához
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát keverjük össze. A kristálycukrot és a vajat dolgozzuk össze kézi mixerrel közepes sebességen, ezután adjuk hozzá tojásokat és ismét keverjünk rajta picit, a banánt egy villával törjük össze, pépesítsük. Utána adjuk hozzá a masszánkhoz a banánt, a joghurtot és keverjük meg picit. Végül mehet bele a lisztes keverék és alacsony sebességen kézi mixerrel keverjük össze, amíg szép sűrű masszánk nem lesz.
Az áfonyákat kis lisztbe forgassuk bele és adjuk hozzá a masszához, egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a masszába. A tetejére is szórhatunk áfonyát díszítés végett.
Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszánkat. Ha nem terül el magától akkor picit simítsunk rajta.
A sütőben 55 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése