Paradicsomleves Ana's Kitchen módra

 


A paradicsom az amerikai kontinensről származik, őshazája Dél- és Közép-Amerika, Európába pedig csak azután került, hogy 1492-ben Kolumbusz Kristóf felfedezte az Újvilágot. Magyarországon a XVII. század közepén ismerték meg a paradicsomleves alapanyagát, amiről egy pozsonyi forrás tesz említést először 1649-ben.

Paradicsomleves
Ana's Kitchen
módra
Hozzávalók:
350 ml sűrített paradicsom
3 dl víz
3 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
só, bors
bazsalikom, oregánó (ízlés szerint)
Elkészítés:
Egy edénybe odatesszük az olajat és hozzáadjuk a lisztet folyamatos kevergetés mellett rántás készítünk. Amikor elkészült akkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt a vizet és fűszerezzük.
Folyamatos kevergetés mellett 10-12 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült frissen tálaljuk pirítossal.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm


Megjegyzések