A kókuszos keksztekercs egy tökéletes vendégváró finomság!
Kókuszos keksztekercs
Hozzávalók:
500 g darált keksz
150 g porcukor
1 evőkanál kakaó por
100 ml folyékony kávé
100 ml tej
100 ml rum
Krémhez:
200 g vaj
150 g porcukor
100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
Rakjuk egy tálba a kekszet, adjuk hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, aztán alaposan gyúrjuk össze. Keksszel keményíteni, tejjel pedig puhítani tudjuk a tészta állagát. Ezután osszuk két részre és hagyjuk pihenni picit.
Amíg pihen a tészta, addig készítsük el a krémet. A vajat keverjük habosra a porcukorral. Végül szórjuk bele a kókuszreszeléket. Kész is.
Szilikonlapon vagy nejlon fólián nyújtsuk ki az egyik tésztadarabot körülbelül 4 – 5 mm vastagságú téglalappá és kenjük meg a krém felével. Az egyik részénél hagyjunk 2 cm – t üresen, mert akkor feltekerésnél nem fog kinyomódni a krémünk. Szórjunk köré még kókuszreszeléket, tekerjük fel és párszor görgessük meg, hogy szép formás legyen. Végezetül mehet is a hűtőbe legalább 1 órára!
Ugyanígy járjunk el a másik tésztadarabbal is!
Jó étvágyat hozzá!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése