Zöldfűszeres sajtszószos tagliatelle, ropogóssal
Hozzávalók:
500 g tagliatelle tészta
sajtszószhoz:
200 g edámi sajt
1 púpozott teáskanál keményítő
1 dl tejszín
1 ½ dl tej
2 evőkanál tejföl
fehérbors, só
szárított zellerlevél
fokhagymapor
100 g dán szalámi
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tésztát készre főzzük. Amíg a tészta fő elkészítjük a sajtszószt is.
A sajtot kockákra vágjuk, egy edénybe tesszük és megszórjuk keményítővel, ráöntjük a tejszínt, a tejet és a fűszereket majd addig főzzük, amíg szép homogén állagú mártást nem kapunk. A szalámit csíkokra vágjuk és olajon enyhén ropogósra pirítjuk.
Mikor mindennel kész vagyunk, jöhet a tálalás. A tésztát kiszedjük egy tányérba, meglocsoljuk szósszal és megszórjuk ropogóssal.
Díszítésként friss, édes koktélparadicsommal dobhatjuk fel a látványt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése