Zöldborsós tokány hasselback burgonyával
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
500 g sertéscomb (vagy lapocka)
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 dl édes vörösbor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál őrölt köménymag
1 üveg zöldborsó (690 g)
1 db pörköltkocka
Elkészítés:
Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pirítsuk, rá szórjuk a paprikát majd a kockára vágott húst, és adjuk hozzá a borsot ízlésünknek megfelelően.
Amikor a hús kifehéredett, adjunk hozzá vörösbort és köménymagot. Majd rövid ideig pároljuk őket együtt.
Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!
Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a tokányhoz a pörköltkockát, mert intenzívebb marad az íze így, mintha már az elején hozzáadtuk volna, jó szaftos lesz.
Lassú tűzön addig főzzük a tokányt, míg a hús puha nem lesz. Amikor elkészült a tokány akkor hozzáadjuk a zöldborsót és visszatesszük a tűzre, hogy összefőjenek az ízek.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése