Zöldborsós pörkölt rizzsel
Hozzávalók:
1 fej nagy vöröshagyma
500 g sertéscomb
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
1 teáskanál köménymag
1 üveg zöldborsó (690 g)
1 db pörköltkocka
1 bögre rizs
Elkészítés:
Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pirítsuk, rá szórjuk a paprikát majd a kockára vágott húst, és adjuk hozzá a borsot ízlésünknek megfelelően.
Amikor a hús kifehéredett közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és adjunk hozzá egy pörkölt kockát.
Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Amikor elkészült a pörkölt akkor hozzáadjuk a zöldborsót és visszatesszük a tűzre, hogy összefőjenek az ízek. Rizzsel tálaljuk vagy ízlés szerinti körettel.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése