Zöldborsófőzelék sült kolbásszal
Hozzávalók:
690 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só
bors
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a letisztított zöldborsót és annyi vizet, hogy ellepje, fűszerezzük, ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük. Vigyázat hamar szétfőhet.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a borsón levő léből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel.
Ezzel behabarjuk a főzeléket, összeforraljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése