Vaníliás mákkockák

 


Vaníliás mákkockák

Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojásfehérje
60 g cukor
2 vaníliacukor
150 g mák
50 g keményítő
2 teáskanál sütőpor
200 ml tej
Krémhez:
6 sárgája
90 g cukor
100 g keményítő
1 liter tej
250 g vaj
50 g porcukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Válasszuk szét a tojásokat és kezdjük a fehérjével. Tegyük a fehérjéket egy edénybe, és kezdjük el keverni közbe adjuk hozzá két részletben a cukrot, vaníliáscukrot.
A keményítőt és a mákot egy másik tálba keverjük össze, majd a sütőport is óvatosan tegyük bele, hogy egyenletes szürke keverék legyen belőlük.
Ezután adjuk hozzá a keveréket a tojásfehérjéhez, és kézzel keverjük össze óvatosan, hogy ne törjük össze a habot.
Kenjünk meg vajjal egy tepsit és lisztezzük ki.
Süssük meg 180 fokon 20 perc alatt.
Mikor kész vegyük ki a tésztát és hagyjuk tíz percet pihenni, utána locsoljuk meg tejjel egy evőkanál segítségével.
Utána hagyjuk teljesen lehűlni.
A tojássárgáját egy keverő edénybe, adjon hozzá cukrot és keverje fel, hogy feloldódjon.
Adjunk hozzá keményítőt és keverjük össze.
Ezután adjunk hozzá 10 evőkanál tejet és alaposan keverjük össze, hogy sima massza legyen darabok nélkül.
Forraljuk fel a tej fennmaradó részét.
Amikor a tej felforrt, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az elkészített keveréket habverővel.
Forraljuk vissza alacsony lángon, és főzzük folyamatos keverés mellett körülbelül 1-2 percig, hogy a krém megvastagodjon.
Utána hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni, időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot egy keverővel össze kell keverni.
Mindent össze kell keverni a lehűtött krémmel.
Utána a krémet egyenletesen kenjük rá a tésztára és simítsuk el.
Mikor kész vagyunk mehet a hűtőbe pihenni legalább egy éjszakára.
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések