Túrógombóc
Hozzávalók:
2 db tojás
1 csipet só
500 g túró
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál zsír
100 g búzadara
400 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a kikavart tojássárgáját, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a habot is.
Gombócokat formázunk a masszából és 20 percig pihentetjük őket.
Egy tapadásmentes serpenyőbe folyamatosan kevergetve, aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Nagyobb edénybe vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva 2- 3 percig főzzük még őket.
Kiszedjük és beleforgatjuk a zsemlemorzsába.
Porcukorral frissen és melegen tálaljuk.
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése