Töltött gomba parmezános hasábburgonyával
Hozzávalók:
8 db csiperke ( Champion ) gomba
pár szelet szárazkolbász
2 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, oregánó, bazsalikom)
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál reszelt sajt
Elkészítés:
A gombákat meghámozzuk, megmossuk a szárait kitörjük és egy felforrósított száraz serpenyőben pár percig pirítjuk mindkét oldalukat. A sülés közben keletkező levet leöntjük, a gombákat egy tepsibe rakjuk. A kolbászkarikákat, pár csepp olajon megpirítjuk, utána egy késes aprító segítségével a gombaszárakat, a fokhagyma és a zöldfűszereket dúrvára daráljuk a kolbásszal.
Mikor kész a darálás adunk hozzá reszelt sajtot és tejfölt, ez lesz a gombáink tölteléke.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a gombák belső részét és felkarikázott koktélparadicsomokat rakunk rájuk. nagyon jól passzol a töltelék ízéhez.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 – 15 perc alatt összesütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése