A bolti kenyérnek leáldozott, teljes kiőrlésű kenyér

 


Teljes kiőrlésű kenyér

Hozzávalók:
360 g teljes kiőrlésű liszt
180 g finomliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
25 g friss élesztő
350 ml langyos víz
Elkészítés:
A liszteket beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, sót, olívaolajat és rámorzsoljuk az élesztő felét. A langyos vízbe belemorzsoljuk a maradék élesztőt és hagyjuk felfutni.
Amikor felfutott az élesztő beleöntjük a lisztes keverékbe és alaposan kidagasztjuk, összegyúrjuk.
Mikor összeállt a tészta fóliával lefedett tálba félre tesszük egy meleg helyre 40 percre kelni.
A kenyér sütőformánkat kiolajozzuk és kilisztezzük.
Amikor a tésztánk megkelt egy lisztezett felületen enyhén átgyúrjuk pár percig utána mehet bele a sütőformába és hagyjuk 20 percig még kelni.
🔥 Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra.
Az idő leteltével vagdossuk be a kenyér tetejét és enyhén spricceljük vízzel ezután mehet is be a sütőbe, 30 perc alatt készre sütjük de tűpróbával ellenőrizzük hogy ténylegesen átsült e.
Mikor kihűlt akkor lehet szeletelni.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm




Megjegyzések