Tejfölös krumplifőzelék, sült virslivel és bacon morzsákkal
Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
20 ml tejföl
2 evőkanál olaj
2 evőkanál finomliszt
babérlevél ízlés szerint
só
bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával. A krumplit megpucoljuk, jól megmossuk, és kockára vágjuk.
Egy edénybe odatesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a pirított hagymát, beleteszünk 2 db babérlevelet egészben, sózzuk, és főzzük kb. 30 percen keresztül.
Ha a krumpli megpuhult, a tejfölt simára keverjük a liszttel, a krumpli levéből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel. Ezzel behabarjuk a főzeléket, ezután pedig összeforraljuk.
Én sült virslivel és sült bacon morzsákkal tálaltam, de lehet kolbásszal és tojással is egyaránt.
Imádom, és Ti
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése