Tejfölös gombapaprikás tésztával
Hozzávalók:
8 db közepes méretű champion gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl étolaj
3 kávéskanál só
2 kávéskanál vegeta ételízesítő
1 csapott kávéskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
víz (amennyi elfedi)
Habaráshoz:
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál 1,5%-os tejföl
Elkészítés:
Én frissen vásárolt gombából készítettem, amennyiben konzerves gombát használtok a gomba levét öntsétek le.
A gombákat megmossuk megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megdinszteljük üvegesre. Utána beletesszük az őrölt pirospaprikát.
A felvágott gombákat rá tesszük a hagymára és picit megpíritsuk és fedő alatt 15 percig összepároljuk, hogy jobb ízt adjon.
Amikor látjuk, hogy a gomba összeroskadt akkor feltöltjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Közben elkezdjük a habarást egy kisebb tálban tesszük a lisztet és a tejfölt.
Csomómentesre elkeverjük és a gomba levéből teszünk 2-3 kanállal, hogy kiegyenlítődjön a hő és ne legyen csomós a habarás.
A gombához adjuk az elkészült habarást és folyamatosan kevergetve összeforraljuk.
Én tésztával tálaltam, de nyugodtan lehet nokedlivel és rizzsel is.
Jó étvágyat!
ahol a sütés -fözés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése