Szezámmagos töltött karaj
Hozzávalók:
500 g sertéskaraj
só, bors
töltelékhez:
100 g sonka
100 g reszelt sajt
100 g szobahőmérsékletű vaj
1 evőkanál friss vágott petrezselyem
Panírozáshoz:
tojás
zsemlemorzsa
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket hideg vízzel mossuk meg utána érdemes kicsit kiklopfolni, kilapítani mert a rostok ezáltal felpuhulnak. A szépen kilapított szeleteket sózzuk, borsozzuk egyenként mindkét oldalon.
A sonkát, petrezselymet vágjuk fel apró darabokra és a sajtot reszeljük le. Ezután keverjük össze jól a vajjal. Ez lesz a töltelékünk. A hús szeleteket külön – külön megtöltjük és felcsavarjuk és benyomkodjuk mindkét végét, hogy ne jöjjön ki belőle a töltelékünk.
A hagyományos panír az mikor lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat. Én dupla panírt alkalmaztam! Ezenkívül készítettem magvas panírt is!
A sütéshez mindig bő zsiradékot használjunk! Sütéskor nagyon fontos a hőmérséklet – akkor ideális, ha mindenütt egyformán serceg.
Tökéletes köret mellé a sült burgonya, de lehet fogyasztani rizzsel is egyaránt.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése