Székelykáposzta

 


A székelykáposzta hallatán azt hinnénk, hogy egy székelyföldi ételről van szó, de tudjuk, hogy egy ízig-vérig pesti receptről van szó, amely a 19. század első felében jött létre.

Székelykáposzta
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
1 közepes fejes káposzta
500 g sertéscomb
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál vegeta
Elkészítés:
Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pirítsuk, rá szórjuk a paprikát majd a kockára vágott húst, és adjuk hozzá a borsot ízlésünknek megfelelően.
Amikor a hús kifehéredett, és meg párolódott önmagában akkor adjuk hozzá a felvágott káposztát, majd rövid ideig pároljuk őket együtt.
Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Lassú tűzön addig főzzük a káposztát, míg a hús puha nem lesz.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések