Sütőporos lángos
Hozzávalók:
400 g finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kefir
200 ml víz
olaj a sütéshez
feltét ki mit szeret
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk át egy tálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport keverjük össze őket.
Ezután adjuk hozzá az olajat, a vizet, a kefirt és dolgozzuk jól össze.
Az elkészült tésztát osszuk négy egyenlő részre és lisztezett munkalapon formáljunk gömböket belőlük. A gömböket olyan alakzatra nyújtjuk amilyenre szeretnénk csak arra figyeljünk, hogy ne legyenek nagyon vékonyak, mert akkor sütés után megkeményednek. Kb. 2-3 mm vastag legyen a kinyújtott tészta.
Az olajat felforrósítjuk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése