Magyaros konyha kedvence a stefánia vagdalt


Stefánia vagdalt

Hozzávalók:
500 g sertés darálthús
1 db tojás (a fasírtba kell)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál fekete örölt bors
1 csapott evőkanál örölt pirospaprika
1 csapott evőkanál vegeta
1 kávéskanál petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 db főtt tojás (a tojás száma attól függ, hogy mekkora hengert készítünk a fasírtból)

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre és hideg víz alatt hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a héjukat.
A darált húst öntsük egy tálba, adjuk hozzá a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és hagymát.
Alaposan dolgozzuk össze.
Egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a tojásokat, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit kihűlt, szépen szeletelhető.
Én most petrezselymes burgonyával tálaltam.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések