Spenótfőzelék tükörtojással
Hozzávalók:
270 g friss spenót
só, bors
2 evőkanál liszt
1,5 evőkanál tejföl
3 gerezd fokhagyma
150-200 ml víz
Elkészítés:
A spenótot megmossuk és lobogó vízbe 5 perc alatt megfőzzük.
Én nem szoktam levágni a szárait mivel a szára is nagyon sok vitamint tartalmaz.
Ha megfőtt, akkor szűrjük le és vágjuk fel tetszés szerint.
A fokhagymát hámozzuk meg. A felvágott spenótot tegyük, egy edénybe adjuk hozzá a vizet, kicsit hagyjuk forrni, fűszerezzük és adjuk hozzá a kinyomott fokhagymát.
A spenótot behabarjuk.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, a spenóton lévő léből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel.
Ezzel behabarjuk a főzeléket, összeforraljuk.
Tükörtojással tálaljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése