Somlói galuska Ana's Kitchen módra
Hozzávalók:
A natúr piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál víz
A kakaós piskótához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál kakaó por
A csokoládéöntethez
5 dkg vaj
1 púpos evőkanál liszt
5 dl tej
10 dkg étcsokoládé
kakaó por
cukor
Plusz:
rum
darált dió
tejszínhab
Elkészítés:
Első lépésként kétféle piskótát sütünk, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz hozzátesszük a maradék három evőkanál cukrot, a lisztet, a sütőport, a vizet, egy kevés habot és egyneművé keverjük. Majd hozzáadjuk a többi habot és finom mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük, aztán beleöntjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét elsimítjuk, majd megsütjük a piskótákat.
A csokoládéöntethez a vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet. Ha ezt simára kevertük, hozzáadjuk a tejet, a felkockázott csokoládét, a kakaó port, cukrot és a rumot. Habverővel folyamatos kevergetés mellett (lehetőleg ezt is vízfürdőn) besűrítjük. Az állaga ne legyen túlságosan sűrű, csak bevonó képes. Ezt is lehűtjük.
A piskótákat külön-külön felkockázzuk és néhány kockát beleszórunk egy pohárba (vagy tányérra helyezzük). Utána meglocsoljuk egy kevés rummal, csokiöntettel és dióval. Ezután megint ráhelyezünk néhány kockát vegyesen és megismételjük az előző mozdulatsort.
A tetejére tejszínhabrózsát nyomunk.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése