Sok helyen olvasom, hogy a kukorica főzése mekkora egetrengető probléma néhány ember számára. Ebben a posztban fényt derítünk erre a roppan bonyolult műveletre.
A kukorica a pázsitfűfélék családjába tartozik. A sárga és a fehér kukorica mellett létezik barna, vörös, ibolyás és tarka kukorica is. Őshazája Közép-Amerika, Mexikó. Magyarország Európa egyik legnagyobb csemegekukorica-termesztője. Egész évben megtalálható a boltok polcain konzerv vagy fagyasztott formában, de a frissen fogyasztott kukorica ízét nem tudják felülmúlni.
Elkészítési módja:
A kukoricáról eltávolítjuk a leveleit amik körbeölelik és a kukorica hajat. Egy edény aljára rakunk leveleket, utána rá a kukorica csöveket és befedjük a maradék levelekkel.
Felöntjük annyi forró vízzel, hogy ellepje öket.
A főzési idő forrástól számított 10 - 15 perc. Akkor van kész ha gyönyörűen kisárgulnak és megdagadnak a kukorica szemek.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése