Serpenyős csirke, bacon szalonnával és cukkínivel
Hozzávalók:
400 g csirkemellfilé, nagyobb kockákra vágva 2 db cukkíni, felkockázva 1 fej vöröshagyma, félbevágva, felszeletelve 1 db krumpli, vékony csíkokra szeletelve 1 gerezd fokhagyma kb. 6-7 szelet bacon, vastagabb csíkokra vágva 2 db kaliforniai paprika só, bors, pirospaprika olívaolaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben a bacont, pici olajjal megsütjük, majd hozzáadjuk a hagymát is és pár percig pirítjuk. Közben a húst ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, beletesszük a forró serpenyőbe és addig pirítjuk, amíg kifehéredik mindenhol. Ha szükségesnek látjuk akkor még most hozzáadhatunk egy kevés olívaolajat. Hozzáadjuk a paprikát, fokhagymát és a krumplit, azzal is pirítjuk még, végül pedig a cukkinit tesszük bele, ízlés szerint fűszerezzük még ha szeretnénk, majd készre pirítjuk-pároljuk az egészet. Én most csak főtt rizzsel tálaltam, de el tudnék hozzá képzelni egy jó kis lepénykenyér féleséget. Vagy mondjuk egy jó kis házi pitába töltve, kevés fokhagymás joghurttal meglocsolva sem lenne megvetendő. Fogyasszátok azzal, amivel szeretnétek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése