Selymes karfiolkrémleves
Hozzávalók:
20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej karfiol
víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só
fekete örölt bors
csipetnyi ételízesítő
Elkészités:
A karfiol leveleit távolítsuk el és mossuk meg alaposan, utána szétbontjuk és vágjuk kisebb darabokra.
A vajat olvasszuk fel, és a felkockázott vöröshagymát pirítsuk üvegesre,mikor megpirult hozzádjuk a fokhagymát is. Felöntjük vízzel. Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk.
Amikor forr a víz, beletesszük a karfiolt darabokat.
Főzzük puhára, majd adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük össze krémes állagúra.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Én pirítóssal tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése