Saslik, avagy a rablóhús
Hozzávalók 10 nyárshoz:
1 db közepes cukkíni
fél db kígyóuborka
4 szelet füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
2 db csirkemell
1 szál kabanos kolbász
só
bors
3 db burgonya
pác fűszerkeverék ( ki mit szeret )
10 db fapálcika
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk darabokra, Én texasi fűszerbe pácoltam, de ettől függetlenül lehet más pácba is, ki mit szeret.
Amíg a húsok pácolódnak addig elkészítjük a zöldségeket. Alaposan megmossuk és felvágjuk szeletekre.
Egyenként szurkáljuk fel a pálcára a zöldségeket a hússal együtt változó, tetszőleges sorrendbe. Sózzuk, borsozzuk.
Ha elkészültünk a nyársakkal akkor helyezzük egy olyan tepsire, amin elférnek a pálcikák.
Előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük kb. 30 perc alatt.
A sütési idő felénél érdemes megforgatni, hogy mindenhol egyformán süljön meg.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése