Sárgaborsókrémleves
Hozzávalók:
150 g sárgaborsó
1 db sárgarépa
1 kisebb db zellergumó
150 g kolozsvári szalonna
2 evőkanál vaj
só, bors
1 l zöldségleves-alaplé
100 ml főző tejszín
Elkészítés:
A sárgaborsót áztassuk be hideg vízbe egy éjszakára.
A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk apróra a szalonnával együtt.
Egy edénybe felolvasszuk a vajat és meg dinszteljük rajta a hagymát.
Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és a szalonnát majd pirítsuk meg őket.
A sárgaborsót szűrjük és öblítsük, le aztán adjuk hozzá a zöldségekhez.
Öntsük fel az alaplével (ha nincs, akkor öntsük fel vízzel és dobjunk bele zöldségleves kockát) sózzuk, borsozzuk. Közepes lángos 45 perc alatt készre főzzük.
Ha megfőtt, akkor a leves akkor hozzáadjuk a tejszínt és turmixgéppel krémessé varázsoljuk.
Pirítóssal a legfinomabb!
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése