Rózsaszín sötétség
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó por
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
csipet só
vaníliakrémhez:
4 tojássárgája
30 gr keményítő
200 ml tej
200 gr vaj, felkockázva
100 gr porcukor
1 teáskanál vanília esszencia
piros színezék
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat és tedd külön edénybe. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaó port. Puhább lesz a tészta, ha a lisztet felhasználás előtt átszitálod. Több részletben, óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát!
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokos előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. Aranyszabály, hogy a sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta. Mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá a massza, a piskóta elkészült. Hagyd kihűlni és utána egy kör alakú formával szaggasd ki.
Krém:
A tojássárgákat a cukorral, pici tejjel, keményítővel habosra keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd félrehúzzuk.
A tojássárgás keveréket a tejhez öntjük, visszatesszük a tűzre és kézi habverővel folyamatosan kevergetve, Kislángon főzzük puding sűrűségűre.
Ha kész, azonnal hozzádolgozzuk a vajat és a színezéket is.
Hideg vízzel teli lábasban kihűtjük mielőtt betöltenénk a tészták közé.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése