Paradicsomos káposzta sült oldalassal
Hozzávalók:
1 db közepes fejeskáposzta
1 db közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
víz
1 teáskanál őrölt kömény
só, bors
200 ml passzírozott paradicsom
100 g sűrített paradicsom
500 g sertésoldalas
2 – 3 gerezd fokhagyma
hagyma
só, bors
1 evőkanál zsír
Elkészítés:
Egy tepsibe helyezzük az oldalasokat a fokhagymával hagymával és még adunk hozzá 1 evőkanál zsírt.
150 C fokon előmelegített sütőben legalább 90 percet sütjük, egészen addig, míg a hús puha nem lesz (ezt villával tudjuk ellenőrizni).
A káposztát vágjuk vékony csíkokra, tegyük egy tálba, sózzuk meg és legalább fél órát hagyjuk állni.
A hagymát vágjuk apróra, majd egy lábasban, kevés olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a cukrot, majd a káposztát is. Folyamatosan kevergessük, míg a káposzta kicsit összeesik. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. Öntsünk hozzá paradicsomlevet és sűrített paradicsomot is. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Hevítsük forrásig, majd alacsony lángon további 20 percet főzzük még.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése