Paradicsomos gombás penne szalonnával micsoda színek és ízek

 


Paradicsomos gombás penne szalonnával

Hozzávalók:
200 g penne tészta
150 g gomba
100 g kolozsvári szalonna
1 evőkanál olívaolaj
szószhoz:
400 ml sűrített paradicsom
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
3 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát, amíg fő elkészítjük a szószt, a gombát és a szalonnát.
A szalonnát kockázzuk fel és kevés olajon pirítsuk meg.
Ez idő alatt a gombát megmossuk és felvágjuk tetszés szerint. A szalonna zsírjában a gombát is megpirítjuk, ezzel is fokozva az ízeket.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és az apróra vágott hagymát dinszteljük meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és még pirítsuk együtt egy kicsit, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, s ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet, úgyis lefő róla. Kb. 10-15 percig főzzük.
Mikor mindennel kész vagyunk, jöhet a tálalás.
A tésztát kiszedjük egy tányérba, meglocsoljuk szósszal és megszórjuk gombával és szalonnával. Díszítésként friss petrezselyemmel dobhatjuk fel a látványt.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm




Megjegyzések