Nutellás gombóc diós morzsában

 


Nutellás gombóc diós morzsában

Hozzávalók:
800 g burgonya
200 g liszt
1 db tojás
120 g vaj
csipetnyi só
200 g darált dió
100 g porcukor
víz
olaj
nutella
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, vajat, tojást, csipetnyi sót és jól összegyúrjuk. Gombócokat formázunk és a közepét megtöltjük nutellával úgy, hogy kényelmesen be tudjuk hajtani a gombócot.
A vizet felforraljuk és teszünk bele pici olajat, ha forr a víz óvatosan belehelyezzük a gombócokat és amikor feljöttek a víz tetejére akkor készen vannak, kiszedjük és porcukrozott dióba forgatva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések