Moufflet, vagyis franciául a puha kenyér. Ebből ered a muffin szó.

 


Muffin csokoládédarabokkal

Hozzávalók 12 darabhoz
Háromnegyed bögre puha vaj
Háromnegyed bögre kristálycukor
2 db tojás
1 evőkanál vanília aroma
1 + kétharmad bögre liszt
2 kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
egy negyed kávéskanál só
1 bögre tejföl
csokoládé darabkák
Elkészítés:
Mielőtt bármihez hozzáfognánk, melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
Ezután a vajat és a cukrot keverjük össze, mixeljük amíg szép puha, könnyeddé nem válik. Adjuk hozzá a tojásokat és a vanília aromát. Ismét keverjük el őket!
Egy másik tálba tegyük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Keverjük össze egy kanállal őket utána kezdjük el mixelni és adjuk hozzá a tejfölt meg az előzőleg összekevert cukros vajat. Dolgozzuk szépen össze a benne lévő anyagokat.
Mikor kész akkor adjuk hozzá a csokoládédarabkákat is.
Én papír sütőformákba helyeztem őket és úgy bele a formába. Olajozzuk ki a papirokat és háromnegyedig töltsük meg bátran őket tésztával. Végül szórjuk meg a tetejüket is csokoládédarabkákkal.
Ezután süssük meg 190 C fokon 18 – 22 perc között a finomságainkat.
ahol a sütés – főzés egy öröm




Megjegyzések