Mogyoróvajjal-csokoládéganázzsal töltött piték
Hozzávalók:
300 g omlós tészta liszt
200 g sütőmargarin
150 g porcukor
3 evőkanál kakaó por
1 db tojás
100 g durvára vágott földimogyoró
Ganázshoz:
300 g étcsokoládé
8 evőkanál porcukor
300 ml tejszín
12 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés:
A lisztet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást. Alaposan összegyúrjuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, akkor 12 db golyót formázunk és lisztezett felületen kinyújtjuk, ezután a formákba helyezzük és belenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a tészták, akkor megtöltjük őket krémmel.
A ganázshoz a csokit apróra tördeljük egy tálba, a tejszínt felforraljuk és a csokira ráöntjük, hagyjuk picit állni majd ezután óvatosan összekeverjük és hozzáadjuk a porcukrot is.
A pitéket megkenjük a mogyoróvajjal és erre rá öntjük vagy rákanalazzuk a ganázst.
Végezetül díszítsük mogyoróval fantáziánknak megfelelően.
Rakjuk hűtőbe 30 percre, hogy szépen megdermedjenek!
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése