Márványos-krémsajtos brownie
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
250 g margarin
200 g kristálycukor
4 db tojás
100 g liszt
1 csipet só
krémhez:
500 g krémsajt (mascarpone)
2 db tojás
100 g kristálycukor
2 kávéskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Tepsi mérete: 24 x 36 cm
Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal, ha már összeolvadtak, félretesszük hűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a cukorral, a tojással és a vaníliaaromával jól kikeverjük.
A már kihűlt margarinos csokoládéba belekeverjük a cukrot és a 4 darab tojást, majd bele szitáljuk a sóval kevert lisztet és szép simára összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a csokis masszát és a tetejére rákanalazzuk a mascarponés krémet.
Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Nem szabad túlsütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl, úgy fog szilárdulni.
A kihűlt brownie-t egyforma kockákra felvágjuk és máris fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése