Mákos palacsinta vaníliakrémmel

 


Mákos palacsinta vaníliakrémmel

Hozzávalók:
200 g liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 csomag vaníliáscukor
¾ olaj (+ a sütéshez) akinek tapadásmentes a serpenyője nem szükséges olaj
100 g mák
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
500 ml tej
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.
Sűrű állagot fogunk kapni.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).
A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti töltelékkel kínáljuk.
Tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot. A többi tejet felforraljuk, majd, mikor felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos tejet is. Besűrítjük, majd ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések