Mákos háromszögek

 


Mákos háromszögek

Hozzávalók:

500 g finomliszt
100 g sütőmargarin
25 g friss élesztő
1 db tojássárgája
2 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
100 ml tej
töltelék:
180 g darált mák
1 db citrom reszelt héja
100 g cukor
100 ml víz
csipet só
Elkészítés:
A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá a cukrot és hagyjuk felfutni. Majd egy tálba tegyük a lisztet, vaníliás cukrot, sót, a felfuttatott élesztőt. Jól keverjük össze, dagasszuk és konyharuhával letakarva meleg helyen 40 perc - 1 óra alatt hagyjuk megkelni.
Amíg kel a tésztánk addig elkészítjük a mák tölteléket. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk.
A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját majd a forró szirupot is hozzá öntjük, elkeverjük.
Hagyjuk kihűlni a mákot. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megkenjük a mák töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk, utána megkenjük a tetejüket felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokon 15-20 percig szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések