Mákos guba vaníliasodóval csúcs desszert

 


Mákos guba vaníliasodóval

Hozzávalók:
7 db kifli (nagyobb kiflik)
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
15 dkg mák (darált)
8 dkg cukor
5 dkg porcukor
Vaníliasodó:
Hozzávalók:
7 dl tej
1db vanília
6 dkg cukor
1 púpozott evőkanál finomliszt
4 db tojássárga
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk a tejhez. (Ne hagyjuk felfőni.)
A darált mákot keverjük el a porcukorral.
Vajazzunk ki egy jénai tálat, és rétegezzük a tál aljára a karikára vágott kifliket.
Locsoljuk meg egy adag tejes keverékkel, és szórjunk rá mákot. Folytassuk így, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180 fokon 20-25 percig.
Vaníliasodó
Felforraljuk a tejet a vaníliás cukorral együtt.
Egy másik edényben kikeverjük a tojássárgát a liszttel és cukorral. Tűzre tesszük, és folyamatosan kevergetjük kb. 1 percig.
Fokozatosan hozzáöntjük a meleg tejet, és állandó keverés mellett besűrítjük.
Felhasználhatjuk azonnal langyosan, de lehűtve is nagyon finom!
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés – főzés egy öröm




Megjegyzések