Ha Párizs akkor Mille-Feuille az ezerlapú sütemény

 


Ma Párizsba vágyott a szívem íme egy káprázatos desszert.

A mille-feuille káprázatos desszert, ami szó szerint ezer lapot jelent. Ez a franciák legendás krémese, ami a világ minden táján meghonosodott valamilyen formában. Egyike a leglátványosabb és legfinomabb ínyencségeknek.

Mille-Feuille az ezerlapú sütemény

Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta
Krémhez:
250 ml tej
180 ml zsíros tejszín
3 tojássárgája
25 g liszt vagy kukoricakeményítő
75 g cukor
20 g porcukor
1 vanília aroma
Elkészítés:
A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírral együtt tepsire helyezzük. Tetejére egy másik sütőpapírt borítunk, erre pedig nehezékként egy másik sütőlemezt helyezünk. A tésztát a nehezékkel együtt az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc.
A sütést követően eltávolítjuk a felső sütőlemezt és a sütőpapírt, majd további 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük a leveles tésztát. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd 12 darab téglalap alakú formára vágjuk. Hasonlóan járunk el a másik csomag leveles tésztával is, így összesen 24 db téglalap alakú formánk lesz.
Krém:
A krémhez felmelegítjük a tejet, és beletesszük a vaníliát.
Külön a három tojássárgáját cukorral felverjük, és hozzáadjuk a keményítőt.
Lassan összeöntjük a kettőt, és nagyon alacsony lángon kevergetve összefőzzük, nem szabad felforrnia. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és egybeforgatjuk a vaníliás krémmel.
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések