Ma egy világhírű ember legendássá vált ételét hoztam el Nektek.
Hagymás bab
Hozzávalók:
3 evőkanál olaj
150 g húsos kolozsvári szalonna
1 fej nagyobb vöröshagyma
só, bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 db fehér bab konzerv
víz
Elkészítés:
Egy serpenyőben megpirítjuk az olajon kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük őket egy tálba, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet lepirítjuk.
Rárakjuk a sűrített paradicsomot, aztán pár perc pirítás után a leszűrt babot és a megpirított szalonnát is.
Elkeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a nedvesség fele el nem tűnik, és az egész egy kicsit besűrűsödik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése