Ma egy retro süteményt készítettem amit valószínűleg nagyon sokan ismertek már.
Keksz szalámi
Hozzávalók:
500 g háztartási keksz
200 ml tej
150 g vaj
100 g kristálycukor
2-3 evőkanál kókusz reszelék
2 evőkanál kakaó por
2 teáskanál rum aroma
Elkészítés:
A kekszet tördeljük fel különböző nagyságú darabokra. Egy lábosban melegítsük meg a tejet, adjuk hozzá a vajat, ahogy elolvadt a vaj adjuk hozzá a cukrot és a cukor elolvadása után adjuk hozzá a kakaó port és a rumot. Állandóan kevergetve, közepes lángon forraljuk össze. Ha sima és besűrűsödik, akkor lesz jó. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot. Hagyjuk kicsit hűlni azután öntsük rá a kekszekre és keverjük össze.
Tegyük a masszát fóliára, majd formáljunk belőle tetszés szerinti rudat. Az is jó megoldás, ha a kekszes keveréket fóliával bélelt őzgerincformába egyengetjük.
Rakjuk hűtőbe legalább négy órára. Minél tovább ál és dermed, a keksz annál puhább lesz. Pihentetést követően megszórhatjuk kókusz reszelékkel.
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése