Lilakáposzta krémleves sajtos tallérral
Hozzávalók:
1 közepes lilakáposzta
1 db vöröshagyma
vaj a hagyma pirításához
2 db burgonya
1 db alma
1 evőkanál almaecet
római kömény (egész vagy őrölt)
fahéj ízlés szerint
fehér bors
só
1 evőkanál kristálycukor
100 ml főzőtejszín
víz
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk őket. A káposztát felvágjuk lehetőleg kisebb darabokra, majd rárakjuk a hagymára, hogy párolódjon.
Hámozzuk meg az almát és a krumplit, vágjuk kockákra és tegyük rá a káposztára. Kicsit hagyjuk még párolódni őket, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mehet bele a római kömény is, valamint a fahéj.
Érdemes egy-két evőkanál almaecetet rátenni, mert akkor a káposzta gyönyörűen megtartja a varázslatos színét.
Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Ha nagyon elforr, lehet még pótolni.)
Kb. 30-40 percig főzzük közepes lángon, hogy a káposzta megpuhuljon. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza a tűzre és keverjük hozzá a főzőtejszínt is. Közben ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, ha szükséges.
Pirított tökmaggal, napraforgómaggal, extra római köménnyel, petrezselyemmel lehet még díszíteni.
Jó étvágyat kívánok!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése